Plakinstructies voor de Meneer Bollie stickers.

Benodigdheden stickers plakken

Zelf een sticker op plakken lijkt moeilijk, hoe ga je te werk? Volg deze stappen en het gaat helemaal goed komen.

Stap 1. Je hebt je bestelling ontvangen.

Het kan zijn dat de sticker die je ontvangen hebt opgerold in de doos heeft gezeten. Hierdoor kan het zijn dat het lijkt alsof het sticker vel gerimpeld is. Maar schrik niet, deze rimpels verdwijnen. Leg de sticker plat op een harde ondergrond, zoals de vloer of op de tafel en wrijf met bijvoorbeeld een bankpasje de sticker goed vast op het stickervel. Let op dat je hierbij altijd vanuit het midden naar buiten wrijft.

Stap 2. Is je ondergrond goed voorbereid?

Zorg dat je onze stickers op een gladde ondergrond gaat plakken. Die tevens schoon, vet en stofvrij is. Is een muur recent geschilderd wacht dan minimaal 2 weken voordat je de sticker gaat aanbrengen.

Stap 3. De sticker knippen en de positie bepalen.

Bestaat je sticker uit losse delen, dan kan je dit zelf uitknippen. Let er altijd op de je niet door je sticker heen knipt, maar er altijd omheen knipt. Zorg dat je van te voren bepaald waar je de sticker wilt plaatsen. Gebruik schilders tape om te sticker eerst te positioneren op de juiste plek.

Stap 4. Verwijder het achterste vel (rugpapier).

Draai de sticker voorzichtig om en verwijder voorzichtig de backing van de sticker, let hierbij op dat alle delen van de sticker op het witte voorfolie blijven zitten en niet op het rugpapier. Wrijf eventueel het rugpapier weer iets terug om de delen tegen de voorfolie te wrijven.

Stap 5. Plaats de sticker op de ondergrond.

Draai de sticker voorzichtig om zodat de plakzijde van de sticker naar achteren is gericht en plaats deze op de ondergrond. Wrijf de sticker stevig na. Wrijf daarbij stevig over de folie vanuit het midden naar buiten, gebruik hierbij een bankpas om te wrijven.

Stap 6. Verwijder de witte voorfolie.

Verwijder voorzichtig de witte voorfolie van de ondergrond en de sticker. Wrijf eventuele luchtbelletjes voorzichtig eruit.


Sticker lagen