Kindertrouwakte

Een kindertrouwakte is een hele leuke manier om kinderen actief te betrekken bij de ceremonie.
Zo kunnen ze een grotere rol vervullen dan alleen maar een bloemenmeisje zijn of de ringen aangeven. Een kindertrouwakte geeft ze een gevoel van betrokkenheid bij de speciale dag van hun ouders of familieleden.

Kinderen zijn vaak gevoelig voor de sfeer van vreugde en opwinding die rond een bruiloft hangt, en door hen actief te betrekken, worden zij niet alleen getuigen van deze bijzondere dag, maar worden ze er zelfs een onmisbaar onderdeel van.

Door het ondertekenen van de kindertrouwakte ervaren kinderen een gevoel van actieve deelname en dragen ze bij aan de formele bevestiging van de nieuwe gezinsvorming. Het geeft hen niet alleen een gevoel van trots en betrokkenheid, maar ook het besef dat hun rol binnen de familie op deze dag officieel wordt erkend. Dit creëert een kostbare herinnering die ze voor altijd zullen koesteren.

Bovendien fungeert de kindertrouwakte als een subtiel signaal naar de kinderen toe, dat deze verbintenis niet slechts tussen de volwassenen plaatsvindt, maar dat de gehele familie.. Het stimuleert een gevoel van eenheid en harmonie, waarin iedereen zijn of haar unieke bijdrage levert aan deze mooie en bijzondere dag.

Wanneer je in Nederland wilt trouwen, dien je te voldoen aan specifieke vereisten en voorwaarden van de overheid. Een van deze voorwaarden betreft het aanmelden van getuigen. Hierbij dienen minimaal twee en maximaal vier getuigen te kiezen. Het staat het bruidspaar vrij om naar eigen inzicht in te vullen, waarbij het totale aantal getuigen minimaal twee en maximaal vier moet zijn. Het is wel een vereiste dat alle getuigen 18 jaar of ouder moeten zijn. 

Maak er een feestje van.

De Meneer Bollie kindertrouwaktes kun je zelf downloaden en printen. Bij de boek- of hobbywinkel kan je papier kopen wat net iets dikker is dan normaal print papier. Dit zal je trouwakte net een wat luxer en steviger effect geven. Zorg voor een mooie pen voor een extra feestelijk moment. Wil je een kindje laten tekenen die nog te klein is om een handtekening te zetten? Gebruik dan bijvoorbeeld een stempel kussen en laat het kindje een vingerafdruk zetten op de trouwakte. 

3 trouwaktes
kinder trouwakte

In de collectie hebben we verschillende soorten Kindertrouwaktes. Zo zijn er aktes die blanco zijn, waarbij je zelf de gegevens invult. Maar er zijn ook aktes die wij kunnen customizen met je eigen gegevens. Zo krijg je een hele persoonlijke kindertrouwakte.

Bekijk hier de collectie kindertrouwaktes

Let op: De kleuren van onze producten op deze website kunnen afwijken van de daadwerkelijke product kleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op je computer zijn ingesteld, maar ook het type beeldscherm heeft invloed op hoe je kleuren ziet. Dit product is een download product, wij sturen je geen daadwerkelijk product per post toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *